Experienced Clinical Scientist (Psychiatrie/Psychofarmacologie)

Wie zijn wij?
Met een enthousiast en ambitieus team voeren we bij het Centre for Human Drug Research (CHDR; www.chdr.nl) sinds 1987 hoogwaardig, klinisch onderzoek uit naar de effecten van nieuwe en bestaande geneesmiddelen. Ons onderzoek omvat zowel klinische studies in opdracht van farmaceutische bedrijven als CHDR-geïnitieerd en gefinancierd onderzoek. Het CHDR is gevestigd in Leiden en werkt nauw samen met de Universiteit van Leiden, verschillende klinische afdelingen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en andere toonaangevende (inter)nationale instellingen. We staan voor samenwerking, innovatie en integriteit, en we stellen de wetenschappelijke kwaliteit voorop. Medewerkers en proefpersonen voelen zich bij ons thuis. We leveren topkwaliteit op het terrein van klinisch onderzoek en zijn continu bezig om dit te innoveren. Bij CHDR werken ruim 300 mensen, en we voeren gemiddeld 50 klinische studies per jaar uit bij zowel gezonde proefpersonen als patiënten.

Hoe ziet de functie eruit?
Wij zijn op zoek naar een gepromoveerde onderzoeker om klinische (geneesmiddel)studies te ontwerpen en te coördineren. De basis van het onderzoek zal de klinische farmacologie zijn met een bijzondere focus op onderzoeksthema’s binnen de psychofarmacologie gericht op stemmings-, angst en trauma-gerelateerde stoornissen. Daarnaast is het ook mogelijk om onderzoekers te begeleiden binnen de andere therapeutische gebieden zoals neurologie, pijn en innovatieve behandelingen, of betrokken te zijn bij het ontwikkelen van nieuwe meetmethoden om geneesmiddeleffecten aan te tonen.

In algemene zin omvat het werk de ontwikkeling van experimentele klinische modellen en biomarkers waarmee de effecten van geneesmiddelen bij de mens kunnen worden geëvalueerd, en de toepassing van deze modellen en biomarkers in commerciële projecten voor farmaceutische bedrijven én eigen onderzoek. Je ontwerpt onderzoeksprotocollen en schrijft studierapporten in samenwerking met de hoofdonderzoeker, en met je collega’s publiceer je in (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan conceptualisatie van nieuwe studies en onderzoeksprojecten, projectverwerving en academisch onderwijs.

Momenteel zijn er ongeveer 45 promovendi binnen CHDR werkzaam, waarvan 7 in het psychiatrie onderzoeksteam. Samen met andere ervaren (senior) onderzoekers superviseer en coach je de promovendi in de operationele aspecten van projectmanagement, en begeleid en stimuleer je de wetenschappelijke ontwikkeling gedurende hun promotietraject. Je speelt dus ook een belangrijke rol het opleiden van junior onderzoekers, en bestaat er tevens de mogelijkheid als copromotor betrokken te zijn bij de promotietrajecten van promovendi. Als experienced clinical scientist zal een aantal promovendi direct aan je rapporteren. Je werkt nauw samen met de senior - en hoofdonderzoekers in zowel het psychiatrie onderzoeksteam als andere therapeutische gebieden binnen CHDR, de verschillende operationele afdelingen van CHDR, grote farmaceutische en kleinere biotech bedrijven, en andere klanten van CHDR.

Welke eigenschappen heb je nodig?
Je bent gepromoveerd in een relevant (bio)medisch vakgebied en je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Het hebben van een BIG-registratie is een pré en interesse in de combinatie projectmanagement en wetenschap is essentieel. Vanwege de internationale samenwerking is een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal gewenst. Verder is aantoonbare affiniteit of ervaring met het opleiden en begeleiden van andere professionals vereist, ben je flexibel en optimistisch zonder jezelf te overschatten, coördineer je meerdere projecten met verschillende onderwerpen en in verschillende ontwikkelingsfases tegelijkertijd, en huiver je niet om wanneer nodig creatief te zijn óf out-of-the-box te denken zonder dat je de wetenschappelijke methode uit het oog verliest.

Wat bieden wij?
Wij bieden je de kans om mee te werken aan interessante onderzoeken in een multidisciplinair team van professionals. CHDR is een jonge en groeiende organisatie waar ruimte is voor initiatief en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om opgeleid te worden tot klinisch farmacoloog en je te certificeren als klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB).

Sollicitatie
Graag zien wij jouw sollicitatie voor 10 maart 2023 per email op HR@chdr.nl tegemoet. Je mag natuurlijk ook altijd bellen met de afdeling HR (+31 71 524 64 27), mailen (HR@chdr.nl), of contact zoeken met dr. Gabriël Jacobs, psychiater-klinisch farmacoloog via gjacobs@chdr.nl.   

Apply