Clinical Study Manager (fase 1 onderzoek)

Wie zijn wij?

Met een enthousiast en ambitieus team werken we binnen het CHDR (www.chdr.nl) sinds 1987 aan hoogwaardig, klinisch onderzoek naar de effecten van nieuwe en bestaande geneesmiddelen. Het CHDR voert zowel klinische studies uit in opdracht van farmaceutische bedrijven als CHDR-geïnitieerd onderzoek.

Kwaliteit staat bij ons voorop. We staan voor verdieping, innovatie en samenwerking. Medewerkers en proefpersonen voelen zich bij ons thuis. We leveren topkwaliteit op het terrein van klinisch onderzoek en zijn continu bezig om dit te innoveren. Bij CHDR werken ruim 350 mensen en we voeren gemiddeld 60 studies per jaar uit.

Hoe ziet de functie eruit?

Voor de positie van Clinical Study Manager zijn wij op zoek naar een binnen Life Science opgeleide professional die ervaring heeft in het leiden van klinische onderzoeken. De Clinical Study Manager rapporteert aan een Associate Director en zal deel uitmaken van de afdeling Research Staff. Momenteel zijn er drie andere (Associate) Clinical Study Managers werkzaam bij CHDR.

Als Clinical Study Manager ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van grotere door de farmaceutische industrie gesponsorde studies gericht op geneesmiddelonderzoek. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, planning, uitvoering en afronding van het klinische deel van de geneesmiddelenonderzoeken volgens de eisen van het protocol, onze interne procedures en binnen de afgesproken tijdslijnen en het gestelde budget. Je levert input op studieprotocollen en onderzoeksrapporten. Natuurlijk wordt dit alles uitgevoerd met inachtneming van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de proefpersonen die deelnemen aan het geneesmiddelenonderzoek.

De Clinical Study Manager kan duidelijk en helder communiceren, kan goed samenwerken met verschillende disciplines en weet de klant goed op de hoogte te houden van de voortgang van het onderzoek en eventuele knelpunten. Jij bent de spin in het web die het overzicht behoudt en vraagbaak is voor je collega’s en opdrachtgevers.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent communicatief sterk en goed in staat om feedback te geven, maar ook te ontvangen. Communicatieve vaardigheden en resultaatgerichtheid zorgen ervoor dat alle proefpersonen of patiënten die meedoen aan de onderzoeken bij CHDR, maar ook collega’s en klanten de deur uit gaan met het besef dat zij op professionele wijze geholpen zijn.
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt afwisseling prettig.
 • Vanwege de internationale samenwerking is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal nodig.
 • Je bent pro-actief.
 • Je kunt goed hoofd- van bijzaken onderscheiden, die het mogelijk maken om tegelijkertijd meerdere studies te managen.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband van 32- 40 uur per week, waarbij je in dagdiensten werkt.
 • Een passend salaris op basis van expertise en ervaring.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds ABP.
 • Naast 8% vakantietoeslag ontvang je ook nog een eindejaarsuitkering tussen minimaal 3.8% en maximaal 12%.
 • Het CHDR is goed bereikbaar, station Leiden centraal ligt op 10 minuten lopen. Je ov-kosten worden tot 100% vergoed en je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen.
 • Binnen CHDR heerst een informele en goede sfeer waarbij er voldoende ruimte is voor sociale activiteiten.

Sollicitatie

Meer informatie over deze functie is op te vragen bij Rob Zuiker, Associate Director, via rzuiker@chdr.nl. Je mag natuurlijk ook altijd bellen met de afdeling HR (+31 71 5246427) of mailen (hr@chdr.nl). Deze vacature heeft geen sluitingsdatum, maar wordt gesloten op het moment dat we een geschikte nieuwe collega hebben gevonden. 

Apply