Arts-onderzoeker Psychofarmacologie (promotieplaats)

Wie zijn wij?

Met een enthousiast en ambitieus team werken we binnen het CHDR (www.chdr.nl) sinds 1987 aan hoogwaardig, klinisch onderzoek naar de effecten van nieuwe en bestaande psychofarmaca. Het CHDR is gevestigd in Leiden en werkt nauw samen met de Universiteit van Leiden en de klinische afdelingen van het LUMC.

Hoe ziet de functie eruit?

We zijn momenteel op zoek naar artsen die in een hecht, multidisciplinair team bijdragen leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen voor stemmings- en angststoornissen. Je richt je hierbij op alle aspecten van het klinisch geneesmiddelenonderzoek en werkt samen met (inter)nationale (academische) instituten en bedrijven. Het onderzoek omvat studies bij zowel patiënten als gezonde proefpersonen.

Welke eigenschappen heb je nodig?

Het hebben van een BIG-registratie en interesse in de combinatie projectmanagement en wetenschap is essentieel – aantoonbare interesse of ervaring in de psychofarmacologie is een pré. Vanwege de internationale samenwerking, is verder een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal gewenst.

Wat bieden wij?

Naast een opleiding tot klinisch farmacoloog, bieden we je de kans om te promoveren aan de Universiteit Leiden/LUMC. In 4-5 jaar (duur van de aanstelling) schrijf je je proefschrift en certificeer je je als klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB). Als AIOS psychiatrie zet je daarna je klinische opleiding voort, terwijl je als ANIOS of basisarts kunt doorstromen naar een opleidingsplaats in de psychiatrie, wat we kunnen faciliteren door onze contacten als opleidingsinstelling.

Sollicitatie

Meer informatie over deze functie kun je vinden op onze website en via de link https://chdr.nl/library/clinical-research-programme/download. Je mag natuurlijk ook altijd bellen met de afdeling personeelszaken (+31 71 524 64 00), mailen (pz@chdr.nl), of contact zoeken met dr. Gabriël Jacobs, psychiater-klinisch farmacoloog via gjacobs@chdr.nl.  

Apply