Arts-onderzoeker immunologie (promotieplaats)

Wie zijn wij?

Met een enthousiast en ambitieus team werken we binnen het CHDR (www.chdr.nl) sinds 1987 aan hoogwaardig, klinisch onderzoek naar de effecten van nieuwe en bestaande geneesmiddelen. Het CHDR is gevestigd in Leiden en werkt nauw samen met de Universiteit van Leiden en de klinische afdelingen van het LUMC.


Hoe ziet de functie eruit?

We zijn op zoek naar een talentvolle arts-onderzoeker die in een hecht, multidisciplinair team een bijdrage levert aan klinisch geneesmiddelonderzoek. In deze functie doorloop je een promotietraject met een immunologische focus. Het belangrijkste onderzoeksthema is de (farmacologische modulatie van de) aangeboren of verworven immuunrespons, gebruik makend van modellen waarin pathofysiologische processen in vivo worden nagebootst in de mens. Je werkt nauw samen met academische instituten en farmaceutische bedrijven in zowel binnen- als buitenland, en met collega’s van CHDR’s R&D laboratorium.


Welke eigenschappen heb je nodig?

Het hebben van een BIG-registratie en interesse in de combinatie projectmanagement en wetenschap is essentieel, aantoonbare interesse of ervaring in celbiologie en/of immunologie een pré. Vanwege de internationale samenwerking is verder een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal gewenst.


Wat bieden wij?

Naast een opleiding tot klinisch farmacoloog bieden we je de kans om te promoveren aan Universiteit Leiden/LUMC. In 4-5 jaar (duur van de aanstelling) schrijf je je proefschrift en certificeer je je als klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB). Wij zien de meeste artsen na hun promotietraject doorstromen naar een klinisch-specialistische opleidingsplaats. Door ons uitstekende netwerk kunnen wij dit ondersteunen.


Sollicitatie

Meer informatie over deze functie kun je vinden op onze website en via de link https://chdr.nl/library/clinical-research-programme/download. Je mag natuurlijk ook altijd bellen met de afdeling personeelszaken (+31 71 5246427), mailen (pz@chdr.nl), of contact zoeken met dr. Matthijs Moerland (mmoerland@chdr.nl), Research Director. 

Apply